ESO

INFORMACIÓ GENERAL

L'etapa de l'educació secundària obligatòria (ESO) comprèn els ensenyaments que han de seguir obligatòriament els vostres fills quan acaben l'educació primària.
Aquests ensenyaments tenen una durada de quatre cursos: comencen normalment l'any en què compleixen 12 anys i acaben als 16 anys.

ESO I BATXILLERAT


QUÈ POTS FER QUAN ACABIS L'ESO?

Quan acabis l'ESO, tant si has obtingut el títol de graduat en Educació Secundària com si no, serà el moment de decidir si vols continuar estudiant o començar a treballar. Si vols estudiar, pots fer el batxillerat, cursar algun cicle formatiu o cercar un curs o taller de formació ocupacional per començar a aprendre i tastar una professió que t'interessi. Però si t'estimes més cercar feina, abans de posar-t'hi has de saber quines eines i mitjans tens a l'abast.


QUÈ POTS FER SI NO APROVES L'ESO?

Pensar que qui no aprova l'ESO té poques sortides professionals és una equivocació.
Si tens més de 16 anys i no has aprovat l'ESO, però tens ganes de continuar aprenent coses, pots preparar-te per a superar unes proves que et permetran accedir als cicles formatius o als ensenyaments artístics i d'esports.
També pots acollir-te a programa de qualificació professional inicial (PFI), entrar en una casa o taller d'oficis o anar per feina amb un curs de formació ocupacional.


SI ET SENTS PERDUT I NO SAPS QUÈ FER

Si vols saber quin ventall de possibilitats tens a l'abast per a orientar el teu futur professional després de l'ESO, et convé investigar, contrastar opinions, informacions, opcions... T'oferim uns quants recursos per a orientar-te a l'hora de triar un camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada